LA VISIÓ DELS FOTÒGRAFSMarc Llimargas
Ramon Manet
Leopoldo Pomés
Humberto Rivas
Jordi Todó
Triangle
Rafael VargasLeopoldo Pomés

Amb una polifacètica personalitat que inclou el cinema, la publicitat o la restauració, Leopoldo Pomés (Barcelona, 1931) es va donar a conèixer com a fotògraf el 1955 quan presentà, a les Galeries Laietanes de Barcelona (on s'hi celebraven les exposicions d'avantguarda més importants d'aquella època), una mostra de fotografies que trencaven amb el que s'havia vist fins aleshores i que va ser admirada per uns i considerada escandalosa per d'altres. Des d'aleshores no ha abandonat mai la fotografia, de la que n'ha celebrat diverses exposicions, essent significativa l'antològica Leopoldo Pomés. Imatges 1955-1997 (La Virreina, Barcelona, 1997).
La seva producció com a fotògraf és força variada i orientada a diversos camps, com el retrat, les escenes quotidianes o l'arquitectura. Precisament, cal esmentar els seus tres llibres relacionats amb aquest vessant: La arquitectura modernista (Editorial Lumen, Barcelona, 1968), Arquitectura y lágrimas (Tusquets Editor, Barcelona, 1975) i Gaudí, arquitectura de la anticipación (Polígrafa, Barcelona, 1967) en el que mostra la seva particular visió sobre l'obra arquitectònica de Gaudí.
Ha realitzat diverses campanyes publicitàries comercials i institucionals, com la pel·lícula Candidatura Olímpica (COOB, Barcelona, 1986) que va contribuir a la designació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics d'estiu el 1992.


avinguda Josep Tarradellas 44
08029 Barcelona
Tel. 934 102 456
Fax: 934 199 279
correu electrònic: studiopomes@studiopomes.com