Constitució del Consell Promotor

El 27 de març del 2001 es va celebrar al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona la constitució del Consell Promotor de l'Any Internacional Gaudí, que va ser presenciada i subscrita per més de cent institucions, entitats i particulars.

L'acte va ser inaugurat per Joan Clos, alcalde de Barcelona, i va incloure els parlaments de Ferran Mascarell, regidor ponent de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, i de Daniel Giralt-Miracle, comissari general de l'Any Internacional Gaudí. Així mateix, en representació de les persones i institucions convocades, van parlar-hi Josep Comellas, alcalde de Santa Coloma de Cervelló; Joan Mur, degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i representant del president de la Unió Internacional d’Arquitectes; Antoni Serra Ramoneda, president de la Fundació Caixa Catalunya; Manuel Montobbio, director del Gabinet del Secretari d’Estat del Ministeri de Afers Exteriors; Inés Argüelles, directora general de Cooperació i Comunicació Cultural del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, i Jordi Vilajoana, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L'alcalde de Barcelona va cloure l'acte convidant els ciutadans a participar amb entusiasme en el 150è aniversari del naixement d’Antoni Gaudí.

El Consell Promotor, format amb la voluntat de sumar esforços en la promoció i difusió de l'obra de Gaudí, resta obert a totes aquelles entitats, associacions, empreses i persones interessades a preservar i divulgar l'obra de l'arquitecte.

 
     
 

Font: Ajuntament de Barcelona (27-3-01)