Gaudí arriba a les escoles amb els quaderns pedagògics Gaudir Gaudí.

Amb motiu de l'Any Internacional Gaudí 2002, l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB), l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya han editat conjuntament unes propostes didàctiques sobre l'obra de Gaudí, destinades a l'educació primària i secundària de les escoles de Barcelona i la resta de Catalunya.

Amb el títol Gaudir Gaudí, les propostes consten d'un quadern per als alumnes i un altre per al professorat, amb l'objectiu de formar l'alumnat en la lectura arquitectònica bàsica, així com en el respecte, la valoració i la preservació del patrimoni històric i artístic.

Els quaderns pedagògics han estat realitzats per Marta Balada i Imma Panadés (quadern per alumnes i professors de primària), Camino García i Angel Blanco (quadern de l'alumnat de secundària) i Joaquim Camp (quadern del professorat de secundària), han estat dissenyats per Anna de Tord i coordinats per Esteve Barandica.

L'acte de presentació va reunir nombrosos professors al Mercat de les Flors de Barcelona el dilluns 11 de gener. Va ser presidit per Emili Pons, director general de Centres Docents del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i per Marina Subirats, Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, i va comptar amb la presència d'Esteve Barandica, coordinador de l'edició i Daniel Giralt-Miracle, comissari general de l'Any Internacional Gaudí.


 
     
 

Font: Ediciones STJ (22-1-02)