Inaugurada l'exposició Gaudí. La recerca de la forma

L'alcalde de Barcelona, Joan Clos, i el secretari del consell de la Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior (SEACEX), Pedro Ramón y Cajal, han inaugurat l'exposició Gaudí. La recerca de la forma, al Saló del Tinell del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona.

La finalitat d'aquesta exposició és analitzar el tractament de l'espai i explicar les solucions geomètriques, estructurals i constructives de Gaudí. Unes solucions que, malgrat la seva aparença tècnica, l'exposició vol posar a l'abast de tothom per donar a conèixer les formes més comunes del repertori gaudinià i ajudar a entendre que el genial arquitecte va construir les formes més complexes d'una manera pràctica i lògica.

L'exposició està articulada en tres apartats: Pensament, Recerca i Obra, explicats a partir d'imatges infogràfiques, maquetes de gran format, fotografies i audiovisuals.

Organitzada per l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i SEACEX, i produïda pel Museu d'Història de la Ciutat i el CTT de la Universitat Politècnica de Catalunya (Departament d'Estructures a l'Arquitectura de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura), l'exposició estarà oberta del 20 de març al 29 de setembre de 2002.

http://www.bcn.es/icub/gaudiforma
 
     
 

Font: Ediciones STJ (22-3-02)