Inauguració oficial de l'Any Internacional Gaudí

Avui 20 de març de 2002, ha tingut lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona l'acte acadèmic d'inauguració de l'Any Internacional Gaudí.

L'acte ha estat obert a càrrec de S. M. la reina Sofia, presidenta d'honor de l'Any Internacional Gaudí. Seguidament els arquitectes Oriol Bohigas, Lord Norman Foster i Arata Isozaki han explicat la seva particular visió de l'obra i la figura de l'arquitecte.

A continuació han intervingut els representants institucionals: Luis Alberto de Cuenca, secretari d'Estat de Cultura; Joan Clos, alcalde de Barcelona, i Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya. La reina ha clausurat l'acte declarant oficialment inaugurat l'Any Internacional Gaudí.

La inauguració oficial ha reunit més de tres-centes cinquanta persones vinculades a la comissió de la commemoració del 150è aniversari del naixement d'Antoni Gaudí, així com persones vinculades a la cultura barcelonina, catalana i espanyola. Tot seguit, els convidats s'han traslladat al Saló del Tinell del Museu d'Història de la Ciutat on s'ha inaugurat l'exposició Gaudí. La recerca de la forma.

Font: Any Internacional Gaudí (20-3-2002)