Presentació oficial de Gaudí 2002. Miscelˇlŕnia, llibre commemoratiu de l'Any Gaudí

El dimecres 17 d'abril, a les 19 hores, es presentà al Col·legi de les Teresianes de Barcelona el llibre Gaudí 2002. Miscel·lània, editat en ocasió de l'Any Internacional Gaudí.

L'acte va ser presidit per Joan Clos, alcalde de Barcelona, i comptà amb la presència de Jordi Vilajoana, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Giralt-Miracle, comissari general de l'Any Internacional Gaudí, Jesús Badenes, director general de Grup Planeta, Vicente López-Ibor, director general de Relacions Institucionals de Fomento de Construcciones y Contratas, S.A., i de gran part dels autors del llibre. En els parlaments participaren els anteriors, així com Carlos Flores, Jan Molema, Juan José Lahuerta i Claudi Alsina, que evocaren la seva personal visió de Gaudí en representació dels autors del llibre.
Posteriorment es visità el Col·legi de les Teresianes, obra de Gaudí.

Gaudí 2002. Miscel·lània ofereix una visió multidisciplinar i actualitzada de l'obra de l'arquitecte en un total de 20 articles, escrits per diversos estudiosos del món de l'art, l'arquitectura i la història que analitzen aspectes biogràfics, artístics i tècnics de l'univers Gaudí.

Aquesta edició ha estat una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. És coeditada per l'Ajuntament de Barcelona i l'Editorial Planeta, amb la col·laboració de Fomento de Construcciones y Contratas, S.A.

Gaudí 2002. Miscel·lània es publica en català, castellà i anglès, i compta amb més de 350 pàgines profusament il·lustrades.

)


 
     
 

Font: Any Internacional Gaudí (18-4-2002