Presentat l'Hotel Attraction de Gaudí al Palau Güell

S'han presentat en el marc del Palau Güell el doble CD interactiu Hotel Attraction. Un projecte de Gaudí per a Nova York. Es tracta d'un edifici ideat per l'arquitecte l'any 1908, d'uns 360 metres d'alçada, fet que el convertiria en un dels més alts de la ciutat. De formes orgàniques i amb una silueta conoïdal pròpia del treball de l'arquitecte, el projecte visionari i atrevit de Gaudí coincideix amb l'energia metropolitana de Nova York de l'època. Pensat amb habitacions a totes les façanes i amb cinc grans salons superposats dedicats als cinc continents, l'Hotel Attraction havia de ser culminat per un estel simbòlic per representar Amèrica.

Marc Mascort, de la Universitat de Nova York, juntament amb un important equip de col·laboradors, ha dut a terme la recerca sobre aquest projecte, realitzant una recreació virtual que suggereix formes, textures i fins hi tot simulacions espacials concretes.
Dels dos CD's, l'un és d'àudio i inclou una selecció de música compilada per Verdes Records amb figures de primer ordre de l'escena musical internacional. L'avantguardisme que representà Gaudí a l'àmbit arquitectònic és homenatjat de nou per l'art musical més actual.
L'altre és un CD-ROM que inclou una interfície interactiva que recrea virtualment l'edifici amb imatges inèdites, dibuixos originals de Gaudí i del seu col·laborador Matamala, la història de l'immoble i recreacions visionàries al cor de Nova York.
Produït per Satélite K (K. Indústria Cultural), ha estat editat en català, castellà i anglès.

La presentació del doble CD va tenir lloc el dia 30 de maig al Palau Güell de Barcelona. Davant d'un nombrós públic que va poder contemplar una exposició del projecte recreat, van intervenir Marc Mascort, dissenyador gràfic, Rossend Casanova, coordinador de l'Any Internacional Gaudí, i Joan Bassegoda, director conservador de la Reial Càtedra Gaudí.


Font: Any Internacional Gaudí (1-6-2002)