El Centre d'Art Santa M˛nica exposa Impacte GaudÝ

El Centre d'Art Santa Mònica del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya acull, des del 2 de juliol i fins al 30 de setembre, l'exposició Impacte Gaudí, que aplega 155 obres de 40 artistes catalans del segle XX i 17 textos d'autors que han glossat la figura de l'arquitecte.

La mostra, organitzada pel Departament de Cultura, s'emmarca en els actes de l'Any Internacional Gaudí i fou inaugurada el dimarts 2 de juliol pel conseller de Cultura, Sr. Jordi Vilajoana.

L'exposició Impacte Gaudí presenta la influència de Gaudí en els artistes catalans segons els quatre grups següents: els contemporanis, amb obres d'artistes com Joaquim Mir i Josep Maria Jujol, els avantguardistes, amb obres de Joan Miró i Salvador Dalí, entre d'altres, la generació de la postguerra, que inclou originals d'Antoni Tàpies, Josep Guinovart i Modest Cuixart, i la postmodernitat, que reuneix la visió poètica de Pere Gimferrer, escrits de Perejaume i obres de Javier Mariscal i Frederic Amat, entre d'altres.

 

 
 
Font: Any Internacional Gaudí (3-7-2002)