La Loteria de Nadal dedica el seu dècim a Gaudí

El 4 de juliol s'ha presentat, al Palau Güell de Barcelona, el dècim de la Loteria de Nadal d'enguany que estarà dedicat a Gaudí.

És la primera vegada en la història de la Loteria Nacional - Loterías y Apuestas del Estado que la presentació pública es fa fora de la seu central a Madrid.
L'acte va ser presidit per Cristóbal Montoro, Ministre d'Hisenda, Jordi Labòria, vice-president primer de la Diputació de Barcelona, i José Miguel Martínez, director general de Loterías y Apuestas del Estado. Segons va explicar Montoro, la vinyeta que apareixerà en el dècim dedicat a Gaudí mostra el conjunt escultòric La sagrada família al naixement, emplaçat al Portal de la Caritat de la Sagrada Família.
En total s'emetran 118 milions de dècims amb aquesta imatge i seran venuts arreu de l'Estat espanyol al preu de 20 euros cada dècim.

El sorteig de la Loteria de Nadal és el més important, popular i emblemàtic de tots els que es fan durant l'any. Aquest any serà el primer que se celebrarà en euros i el 70% de l'emissió es destinarà a premis. El primer premi de les sèries en joc rebrà un total de 2 milions d'euros (més de 332 milions de pessetes). En total es repartiran 18.754 premis de diversa categoria.

El sorteig tindrà lloc el 22 de desembre de 2002 al saló de sorteigs de Loterías y Apuestas del Estado a Madrid.

 
 
Font: Any Internacional Gaudí (5-7-2002)