Monedes commemoratives. Gaudí en or i plata

La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre de la Reial Casa de la Moneda va presentar el proppassat 23 de juliol a Barcelona una sèrie de 5 monedes dedicades a Gaudí i la seva obra.

Totes les peces de la sèrie commemorativa comparteixen dos motius, el bust de l'arquitecte català, que apareix en tots els anversos, i reproduccions de la seva obra com "El Capricho", el Park Güell, la Casa Milà, la Casa Batlló i la façana del Naixement de la Sagrada Família, en els reversos.

Els materials utilitzats en l'elaboració de les monedes són l'or més pur, de 999 mil·lèsimes, i la plata, de 925 mil·lèsimes. Les monedes es presenten amb una funda transparent inserides en un elegant estoig de fusta de faig. Es poden adquirir amb o sense l'estoig de fusta.
L'acte de presentació es va dur a terme al Saló del Tinell del Museu d'Història de la Ciutat, lloc on hi ha exposada la mostra "Gaudí. La recerca de la forma".

L'acte va ser presidit per Miguel Crespo Rodríguez, subsecretari del Ministeri d'Economia, i per Ferran Mascarell, regidor ponent de cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Assistiren a la presentació Gonzalo Ferre Moltó, director de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre - Reial Casa de la Moneda, i Daniel Giralt-Miracle, comissari general de l'Any Internacional Gaudí.

En acabar, s'obsequià a tots els presents una moneda i se celebrà un refrigeri.

 

 
 
Font: Any Internacional Gaudí (25-7-2002)