Gaudí. El musical de Barcelona

El proppassat 24 de setembre tingué lloc la primera funció al Barcelona Teatre Musical (Palau dels Esports de Montjuïc) de l'espectacle Gaudí. El musical de Barcelona, l'esdeveniment teatral de la temporada i un dels espectacles més esperats.

L'espectacle posa en escena la vida de Gaudí, fill d'un calderer, que va arribar a ser un dels més grans arquitectes del segle XX.
Es tracta d'un musical de gran format, amb un repartiment de 28 intèrprets, 18 músics en directe i 32 tècnics especialitzats en llum i so. Amb música d'Albert Guinovart i llibret de Jordi Galceran i Esteve Miralles, l'espectacle ha comptat amb Calixto Bieito i Sergi Belbel com assessors de dramatúrgia, està dirigit per José Antonio Gutiérrez i Elisa Crehuet, té una escenografia de Franc Fernández i Enric Ruiz, la direcció musical és de Francesc Guillén i compta amb un disseny de vestuari de María Araujo.

Espectacular i impactant, aquest musical s'endinsa en el misteri dels espais creats per l'arquitecte, els seus somnis de joventut, el seu primer i únic amor, els anys d'estudiant a Barcelona i la seva vertiginosa carrera, destaca la relació amb el comte Güell, l'encàrrec de la Sagrada Família, els seus moments de glòria i el seu progressiu recolliment místic... Com a rerafons, la ciutat de Barcelona es mostra sumida en un temps històric convuls i fascinant.

Coproduït per FOCUS, CIE España i IBERAUTOR, l'espectacle es presenta íntegrament en català (amb subtítols en castellà i anglès). Ja s'han venut 19.000 entrades i estarà en cartell fins el 6 de gener de 2003.

Més informació: www.gaudi-bcn.com

 

 

 
 
Font: Any Internacional Gaudí (25-9-2002)