León acull l'exposició "Gaudí. La recerca de la forma"

La primera ciutat on ha viatjat l'exposició "Gaudí. La recerca de la forma" ha estat Lleó i s'ha presentat a la Casa Botines, edifici construït per Gaudí entre 1891 i 1892, que pertany actualment a Caja España.

La mostra va ser inaugurada pel vice-president de la Junta de Castilla y León, Tomás Villanueva, i l'alcalde de León, Mario Amilivia. Organitzada per la Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior (SEACEX) i l'Institut de Cultura de Barcelona, l'exposició posa de manifest la vessant més innovadora de l'arquitectura de Gaudí mitjançant maquetes, fotografies i dibuixos multimèdia.

Les maquetes més espectaculars, com la columna de doble gir de la Sagrada Família, els murs ondulats en superfície reglada de les Escoles provisionals de la Sagrada Família o les voltes convexes del porxo de l'Església de la Colònia Güell, que per les seves grans dimensions no s'han pogut instal·lar a l'interior de l'edifici, han estat situades al seu exterior.

L'exposició es va poder veure al Saló del Tinell del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona fins el passat mes de setembre i, després de Lleó, continuarà la seva itinerancia per altres ciutats d'arreu del món.

 
 
Font: Any Internacional Gaudí (5-11-2002)