Gaudí. la recerca de la forma

Espai, geometria, estructura i construcció
www.bcn.es/icub/gaudiforma

21.3.2002 - 29.9.2002
Saló del Tinell del Museu d'Història de la Ciutat


Plaça del Rei, s/n
08002 Barcelona
Tel. 933 151 111 | Fax 933 150 957
museuhistoria@mail.bcn.es

Horaris: de dimarts a dissabte de 10 a 20 h;
diumenges i festius de 10 a 15 h; dilluns tancat

De l’arquitectura de Gaudí hom sol ressaltar la seva espectacularitat formal, les nombroses al·lusions simbòliques, la riquesa cromàtica o la varietat de materials utilitzats, tot això sense tenir en compte el que possiblement sigui el valor més important dels edificis gaudinians: la lògica constructiva a partir de la qual van ser aixecats.

Gaudí va utilitzar una geometria nova, basada en les superfícies reglades, que va prescindir del compàs i l’escaire i va obrir possibilitats formals i constructives infinites. No es tracta d’una geometria especulativa o allunyada de la realitat, sinó dirigida a una més gran consolidació del fet constructiu.

Aquesta exposició pretén mostrar el significat de totes aquestes originals solucions geomètriques, el seu sentit eminentment pràctic, pensat per economitzar les formes i fer estables tots els edificis. Per això s’han establert quatre apartats que expliquen de forma didàctica i aclaridora els procediments tècnics desenvolupats per Gaudí: un audiovisual que il·lustra conceptes essencials de l’obra i el pensament de l’arquitecte; una sèrie de maquetes de mida real que expliquen diferents solucions geomètriques; maquetes de petit format, fotografies i dibuixos infogràfics on s’analitza l’origen i l’ús de la geometria utilitzada per Gaudí i, finalment, un mostrari d’edificis importants on es destaquen els més ressaltables.

Organització: Ajuntament de Barcelona i Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior (SEACEX), amb la col·laboració del Centre de Transferència de Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya, Triangle Postals i iGuzzini.

Patrocinador: Audi

Amb el suport de: La Vanguardia, RAC 1 i TV3

     


Copyright 2001 GeneXus Soluciones
Todos los derechos reservados.