Gaudí. Art i disseny


18.6.2002 - 24.9.2002
Centre Cultural Caixa Catalunya, La Pedrera


Passeig de Gràcia, 92
08008 Barcelona
Tel. 934 845 900

Horaris: de dilluns a diumenge de 10 a 20 h
Entrada gratuïta

Si s’observa amb deteniment qualsevol de les seves obres, es pot advertir la cura especial que Gaudí sempre va prestar al disseny de tots aquells mobles i objectes funcionals o decoratius que hi havia de situar, ja que concebia els projectes d’una manera integral, i preveia tant els aspectes estructurals com els estrictament formals.

De les tècniques artesanes –apreses a la caldereria del seu pare–, Gaudí en va aprofitar algunes que considerava vàlides i, alhora, va inventar una gran quantitat de solucions pràctiques que es caracteritzen per l’enginy i la qualitat estètica.

Aquest grup de peces, realitzades per Gaudí en col·laboració amb els millors artesans de l’època, està format pels objectes més diversos, com reixes, cadires, taules, bancs, poms, reclinatoris, armaris, porticons, portes, espiells, finestres, vidrieres, etc., i no solament constitueixen un conjunt totalment inseparable de la seva arquitectura, sinó que a més poden ser considerades, ja, com a obres precursores del design contemporani.

Malauradament, la majoria d’aquests equipaments dissenyats per Gaudí han desaparegut en gran part dels edificis per als quals van ser creats i actualment es troben en museus i col·leccions públiques i privades. L’objectiu d’aquesta exposició és, per tant, reunir les peces més emblemàtiques i els models més representatius de cada sèrie.

Organització i producció: Fundació Caixa Catalunya     


Copyright 2001 GeneXus Soluciones
Todos los derechos reservados.